perjantai 1. toukokuuta 2015

Viikon 2 remppakuulumiset

Tämä viikko on mennyt hyvin ja on saatu PALJON aikaan! Välillä satoi vettä, jolloin siirryttiin sisätiloihin. Vapun kunniaksi satoi 10 cm luntakin! :)
Salonkimmehan on jo oikeastaan muuttovalmis! ;)


Maanantaina oltiin jännän äärellä! Purettiin äidin kanssa ulkovajaa, kun löysin jotain perin mielenkiintoista! Olen aina halunnut vanhan talon, johon olisi jäänyt hieman irtaimistoa. Noh, nyt olen sen saanut ;)

Tämä vessan vieressä oleva kyltti sen tiesi ;)

Haluan korostaa, että AMPU oli täysin vaaraton jne. Tapahtuipahan meilläkin joskus jotain äksöniä. Poliisien ja puolustusvoimien miehet tosin sanoi, että äksöni olisi pamauttanut talon ilmaan, joten jääköön super äksönit! :D

Pääsimme lopulta viimeistelemään loppuun vajan purkamisen :)
Ilmat on tällä viikolla heitelleet hyvän, kohtalaisen ja huonon välillä. Hiskikin joutui välillä vahtimaan uutta kotiaan sisältä käsin. Paljon on sillekin kaikenlaista riittänyt, poliisia, puolustusvoimia, noikikolaria, muurajaa, uusia naapureita...


Pihalla on maakellari, jonka suojaksi on rakennettu katto. Edustalla oli jonkinlainen katos, joka purettiin pois (en muistanut ottaa kuvaa ennen purkamisen aloittamista). Puramme myös katon pois ja laitamme maakellarin suojaksi patolevyn ja maata päälle. Ja kellarin päälle kasvamaan jotain ihanaa kukkaa, awww...

Puut joudutaan kaatamaan kellarin edustalta :( Aika on juurtua ja aika kaatua...
Kellarin oven yläpuolelle tulee lippa. Ah kun näen sen jo sieluni silmin! Katon purkaminen pitää ajoittaa maanrakennustöiden yhteyteen, jotka btw tehdään tän kuun puolessa välissä :)
Kellari on sisältä täysin kuiva ja ehyt! Ovien karmit vaativat vain uusimista.

Keittiön lattiaa saatiin eilen auki. Alin hirsi on mennyt osittain vesivahinkokohdassa ja vesiputkien kohdalla. Alapohja oli osittain tippunut alas. Purut olivat todella hyvässä kunnossa! Toivottavasti ei tarvitse avata koko lattiaa. Olisi sääli mättää noin hyvät purut pois :/ Isä sanoi, että tässä mökissä ei ainakaan sukat pyöri talvella jalassa!

KÄVELE VAIN PARRUJEN PÄÄLLÄ! Muutoin jalka sujahtaa läpi, kuten minulla kuvan alimmaiseen koloon.
Taloa on alettu rakentamaan 1927. Lattia on näemmä tehty 1929 :)


Yläkerrassa on kaikki lattiapinnat on kaivettu muovimattojen alta puulle. Vanhan puolen eteinen on yksi talon lempipaikkojani (punaisen maton paikka ;)), koska portaat vievät salaperäisesti yläkertaan ja aurinko paistaa kauniisti sisään korostaen tilan erikoista arkkitehtuuria (yksi seinä on viisto, mistä en tajunnut ottaa kuvaa. Eikä kuva oikein kerro kaikkea, jotkin asiat pitää vain kokea ;)). Tähän tilaan minulla on jo mielessä ihana tapetti!!!
Vintin raput ovat olleet ihanan punaiset. Ne saavat jäädäkin punaiseksi!
"Äiti, saanko vieläkään mennä yläkertaan?"
"Et saa! Siellä saattaa olla nauloja vielä lattioilla..."

Yläkerran aula on nyt yhtä avointa tilaa. Vessa on purettu kokonaan ja väliseinä on poistettu. Meinasin tehdä tähän ison aulan, mutta vanhempani ehdottivat ullakkotilaa ja pientä aulaa. Se olisi helpompi rakentaa. Ja tottahan menemme helpomman kautta! Tuon peräkammarin (siniset seinät) kattoa jouduttaisiin laskemaan ainakin 10cm, koska nykyisessä rakenteessa ei olut tarpeeksi tuuletustilaa. Tämän takia on helpompi jättää se kesähuoneeksi / ullakkotilaksi. 

 Vesivahinkokohta ei onneksi ole tämän suurempi, vaan rajoittuu kattolyhdyn alueelle. Tässä avaamme tilan "koko korkeaksi". Nykyisen oven ja entisen vessan kohdalle tulee ikkuna. Näin aulasta tulee myös valoisampi! :)


 Rappusten kohdalla olevan katon ilmatila lienee yhtä olematon kuin "sinisen pömpelin", mutta jätämme se korjaamisen tuonnemmaksi. Avasimme seinän hirrelle ja katto ei ole ainakaan hirteen ole hikoillut. On siis kestänyt ainakin 20 vuotta, kestää siis jatkossakin...? Toivotaan.
Yläkerrassakin ihana punainen lattia. Taidamme jättää tännekin alkuperäisen värin.
Tämmöistä puuhastelua tänne! Tarkoituksena oli ottaa kuvia talosta myös tien puolelta, mutta akku loppui. Tämmöinen talomme vappuna 2015. Viimeinen kuva kauan kauan sitten :) Löysimme kuvan talon jäämistöstä.
Talon edustalla on ollut ihana aita! Juuri tuollaisen olin suunnitellut koko pihan ympärille, mikä sattuma ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti