keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Itämisen ihme

Olen saanut ainakin osan perennan ja heinän siemenistäni itämään! On se vaan niin ihmeellistä, pienestä siemenestä kasvaa uutta ja elollista :)
Dhalian alku. Itse talvettamani mukula! :)

Hortensia. Itse talvettamani! :)
Rehellisesti sanottuna en ole ikinä kasvattanut siemenestä mitään. Ja mitäs sitä muutakaan kannattaa heti aluksi kasvatellakaan kuin oman pihan perennoja ja heiniä?! Tässä on nyt kiinni monta kymmentä euroa, joten kaikki alkoi tänään taimimullan metsästyksellä. Noh, viidennestä kaupasta sitä sitten löytyi! Parissa kaupassa kehoitettiin sekoittamaan turvetta ja kukkamultaa. Sanoin  että nyt en ota riskejä! :D Räntäsateessa tyhjät kaupat näytti taas meidän kaupungin parhaat puolensa!

Mutta sopiva multa löytyi ja nyt sain kuitenkin ainakin muutaman perennan koulittua. Se että koulinko taimet oikean kokoisina, jää nähtäväksi!
Maitopurkkeja on tullut kerättyä urakalla. Onneksi ystäväni on kerännyt myös! Eivät meinanneet riittää ekaan satsiinkaan... 

Hiukset vieläkin märkänä räntäsateessa taimimultaa metsästäneenä :D


Tämmöisessä säässä on mukava olla sisällä ja kuvitella sään olevan ihanan keväinen!


"Taimipöydälläni" alkaa olemaan ahdasta. Tarvitsee varmaan muuttaa osa taimista uuteen kotiimme kasvamaan. Siellä on muutama ikkuna enemmän kuin nykyisessä kodissamme :)

Etelänherneestä iti vain yksi siemen. Samassa kipossa itävät tarhasalkoruusut eivät itäneet ollenkaan. Kasvuolosuhteet eivät lienee olleet kohdillaan :/
Höyhenheinä
Untuvasulkahirssi
Untuvasulkahirssi ja sulkaneilikka
Kaunokainen

2 kommenttia:

  1. Esikasvatusviljelmät ovat kyllä oikein viehko sisustuselementti - silmä oikein lepää, vai mitä... ;D Onneksi noissa "Litin" maitopurkeissa on tuommoiset kivat ornamenttikuviot. Kenties ovat aavistaneet siellä Saksan maalla, että näillä me suomalaiset sisustamme olohuoneemme ja keittiömme keväisin (paitsi että meillä on vaan Pirkkaa) :) Mutta siis vakavasti puhuen, ihanaa on tuo itse siemenestä kylväminen ja se onnistuminen, joka siitä mahdollisesti seuraa! Hyvä hyvä, tsemppiä - ja pikkuruisille taimille rutkasti onnea! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ihanaa puuhaa :) Tuo maitopurkkien sininen tuo kivaa vaihtelua meidän olkkarin värimaailmaan!Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan! :D

      Poista