tiistai 21. huhtikuuta 2015

Remppapäivät 3&4


Eilen ja tänään on ollut hyvät ilmat remppailla! Aurinko on paistanut, ikkunat ja ovet ovat voineet olla auki ja ulkona on voitu juoda päiväkahveja.

Eilen mies kaivoi kammarin lattiasta vanhan puulattian kokonaan esille. Vanhemmat tuovat siskon luota sijoituksessa olleet ulkokalusteet, jotka tuodaan kammariin. Näin saamme siitä oivan taukotuvan! Huone pääsee tututtelemann samalla myös uuteen tehtäväänsä, olemaan meidän "salonki" :) Nuohooja käy torstaina. Silloin pääsemme myös lämmittämään huonetta! JEE :D On ainakin yksi lämmin paikka sadepäivinä.

Tänään aloitimme olohuoneen seinien "avaamisen". Omistajat olivat tehneet seinään reiän nähdäkseen hirsien kunnon. Siitä olikin hyvä jatkaa! :) Avaamme kaikki pinnat hirrelle ja lopulta mietimme, mitkä haluamme jättää hirrelle ja mitkä saa kauniin tapettipäällisen.
Revi siitä sitten! :)
En ole kaiken keskellä oikein muistanut kuvata kaikkia paikkoja ennen pintojen purkamista, mutta tässä hieman olohuonetta:
Olohuone "vanhan puolen" eteisestä päin.
Oikea ovi vie eteiseen, vasen keittiöön.
Ovi keittiöstä olohuoneeseen.
Keittiön kaappeja aloin purkamaan jo viikonloppuna. Eilen vanhemmat olivat jo purkaneet lähes kaikki loput kaapit, kun tulimme mieheni kanssa työmaalle! Avasimme seiniä ja kattoa tämän päivän. Lisäksi pääsimme kurkistamaan vesivahingon laajuutta. Katossakin on vaurioita, vesi jäänyt välipohjaan muhimaan ennen alas valumista. Sen pääsee katsomaan tarkemmin, kun puramme yläkerran vessan.
Keittiönkaappien takana oli hieman tummunutta/harmaan vihertävää hirttä, joka kuitenkin kovaa.
Tältä puolelta keittiötä hirret muutoin onneksi hyvässä kunnossa! 
Vesivahinkokohta. Yläkerran läpivienti vuotanut ajan saatossa. Surullinen todistus siitä, kuinka vanhan päälle ei pitäisi laittaa hengittämättömiä pintoja :(
Purin eteisen puoleta paneelitkin jo pois. En kerennyt vain kuvaamaan sitä vielä :) 
Saa nähdä, saako leivinuuni käyttökiellon, kun tiiliä irtoillut. Tällöin pitää säilyttää tulikiviuuni ja pinnoittaa se jotenkin. Tämäkin seinä avattiin hirrelle.
"Vaneripaneelilevyn" alta löytyi ihana alkuperäinen paneelikatto! Siihen oli hyvä päättää tämä päivä!!!
Meillä kävi aivan mielettömän hyvä tuuri keittiökaappien kanssa! Eräs bloggari on myymässä keittiökaappejaan. Ja kuinka ollakaan, ne ovat juuri sellaiset mitä meinasimme Ikeasta hommata!! :D Valmiiksi kasattu ja sopiva hinta, HUIPPUA!!!

2 kommenttia:

 1. Oi! Just taisin reilu viikko sitten kävellä talon ohi ja salaa sitä himoitsin, ehkä miljoonannen kerran. Kerkesitte ensin :D Penskana kuljin siitä lähes päivitätin kummin koiran kanssa ja siellä asui semmoinen vanha sekarotuinen vähän labradoria muistuttava narttu. Se hengaili vapaana pihalla ja jos sattui olemaan tärpeillään juoksuissa, niin olin kyllä pulassa! Tunki itsensä keskelle tietä tyrkylle ja yritä siinä sitten pidellä isoa urosta :D Nyt on taas koira talossa sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastelin taloa, kun jokunen vuosi sitten asuin samaisella kadulla. Viime kesänä työkaveri oli huomannut puussa ilmoituksen: "myydään". Siitä se sitten lähti! Elämä osaa joskus yllättää :)
   Tulehan koirien kanssa lenkillä käymään, Hiski tykkäisi! :)

   Poista