sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Purkamista ja yllättäviä käänteitä

Viime viikon lopulla eno toi meille saliin keittiönpöydän. Se on ihana! Se on pelastanut myös meidän sateisen viikon kahvitauot! Alkuviikosta muurari kävi muuraamassa umpeen viime viikon uunin purkamistuhot. Jätimme osan muurista tiilelle. Se on upea! Nyt tulikivihellakaan ei näytä enää niin kaamealta, jopa ehkä ihan makeelta (en pidä tulikiviuuneista! :/ ).

Keittiön hella ja entisen leivinuunin kolo :)
Ihana uusi keittiönpöytä! Mulla on paras eno ikinä <3
Mulla jatkui tällä viikolla työt, joten vanhemmat ja mies ovat häärineet keskenään purkuhommissa. Keittiön ja eteisen lattiat on saatu osittain auki. Alajuoksut tulivat esille ja ne ovat korjauksen tarpeessa, kuten arvelimmekin. Pyrimme siihen, ettei lattioita tarvitsisi avata kuin vain vauriokohdista. Meidän johtoajatuksena on, puramme vain sen, mikä on välttämätöntä! (Emme mm. tee salaojitusta tontille, koska piha on kuivunut keväällä todella nopeasti ja hyvin!) Rapsuttelimme pohjamaasta n. 5 cm humusta pois. Keittiön lattian alla alimman hirren ja maan välissä on vain n. 5cm rako. Pyrimme saamaan keittiön lattian kohdalla olevan "kummun" matalammaksi (liekö jätetty joskus vesi- ja viemäritöiden yhteydessä maat sinne) ja poistamme ryömintätilasta kaiken roinan.
Rappusten alunen. 
Eteinen ja avoin lattia. 


Keittiö ja avoin lattia.

Lattioiden avaamisen jälkeen piti etsiä viemärin reitti ulos. Kuinka sattuikaan se meni "uudelle puolelle" kylpyhuoneeseen. Minä naivina kuvittelin sen kulkevan suoraan keittiöstä ulos ja kylpyhuoneesta tulevan keittiöön. Mutta ei, ne menikin juuri toisin päin! No, ei auta, kylppärin lattia auki! Tämä on tätä vanhan korjaamista! Ylläreitä, ylläreitä.. Mutta ei hätää!! Saanpahan kylppärin ja saunan lattiaankin nyt mieleisen lattian!!! Jippii, kunhan vain budjetti kestää ;)


Yläkerrassa on kaikki pinnat avattu, paitsi toisen makuuhuoneen katto (on alkuperäinen paneeli).
Tämän makuuhuoneen jätän raakalaudalle, kunnes saan vision. Vielä en ole saanut :)
Tämä on ihana seinä! Tämän jätän raakalaudalle. Yhteen lautaan kirjoitettu toimituspaikkakunta.
Tähän makuuhuoneeseen mulla on jo selvät sävelet! Iik! Tästä tulee niin hieno!!! (HAH, te ette vain näe sitä vielä! ;)Raakalaudat seinässä ja katossa maalataan valkoiseksi, lattiasta tulee punainen ja tapettiseiniin tulee ihana keltainen tapetti.

Aulan katossa oli lastulevy, muovi ja villa. Sen alta paljastui ihana alkuperäinen paneeli. Se saa uuden maalin pintaansa!

 Sähkömies kävi tällä viikolla. Sulaketaulua ei tarvitse onneksi uusia!!

 Kierrätetään vähän alakerran huoneissa!
Eteinen yläkerran rappusista katsottuna. Oikealla keittiön ja vasemmalla olohuoneen ovet. Eteisen seinille tulee tapetti.
Keittiö. 
Olohuone.
Äiti on tehnyt tällä viikolla mielettömän ison työn poistaessaan nauloja seinistä. Olohuone ei tarvitse kuin paksut valkoiset listat ja se on valmis!! :)

Olohuoneesta saliin. Takaseinälle tulee tapetti.
Salista keittiöön. Takaseinälle tulee tapetti. 

Miehien puuhastellessa lattioiden parissa me on äidin kanssa puuhasteltu pihalla. Purettiin maakellari katto. Siihen tulee ihana maakatto!
Torkkupeitto heitettiin pihalle tuulettumaan :DKellari odottelee multaa ja maanpeittokasveja suojakseen.
Oven yläpuolelle tulee romanttinen lippa.

Puut kaadetaan kellarin edestä. Möh, olisin halunnut säästää kuusen.
Työmaapäällikkö on viihtynyt auton takakontissa. Mököttäen.


3 kommenttia:

 1. Aivan ihania nuo ikkunalliset sisäovet! Kiva myös toi maakellarin viereinen kivimuuri, saako se jäädä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovet ovat ihanat! Onneksi talossa on säästynyt paljon vanhaa ja alkuperäistä. Muuri saa jäädä maakellarin eteen. Olen kasvattamassa siihen jo perennoja :D
   Hortonomi aloittaa kaiken remontoimisen siitä kaikista oleellisimmasta ;)

   Poista
  2. Tietenkin ;) Kyllähän se piha nyt on VÄHINTÄÄN yhtä tärkeä kun se mitä sisälle tulee :D

   Poista