lauantai 27. kesäkuuta 2015

Pihapuuhia ja lattioiden tekoa

Alkuviikosta kaivurikuski sai viimeisteltyä pihan. Olen vimmatusti istuttavut kukkia ja kylvänyt nurmikkoa, jotta ehtisin ennen odotettuja helteitä! Meitä ei ole ollenkaan haitannut tämän kesän kelit ;)
Kuva ennen.Kasvihuoneen paikalle tuotiin täksi kesäksi keinu ja aurinkotuoli.
Mallasin kasvimaan istutuslaatikoita, jotka tehdään kattotiilistä. Himpskatin hankala saada suoria kulmia silmämääräisesti! Pitää kasailla uudestaan tarkemmilla mittavälineillä :D

Pihatieltä kulkee polku tulevalle kasvihuoneelle.
Kasvihuoneen eteen jää pieni oleskelualue, jota reunustaa istutusalue. 
Keijuangervoaidanteen ja pihan väliin tulee valkoinen rima-aita. Aidan varteen,  pihan puolelle, on tarkoituksena alkaa keräilemään erilaisia ruusuja, "ruusu per kesä". 
Siskolta saamani tupaantuliaislahja (morsionruusu) meinaa jo tehdä kukkia!!!
Näkymä meidän ovelta. Oikealla grillausalue, josta pääsee polkua pitin puutarhaan. Grillausalueen vasemmallapuolella auton kääntöpaikka, johon tulee kaksipuoleinen keinu. 

Maakellarikin on hieman siistiytynyt :)
Iskä ja miekkoseni ovat tehneet kylppäritilojen lattiaa. Saimme paikalliselta rakennusliikkeeltä betonia, joka kuivuu todella nopeasti. Olemme siitä heille tuhannesti kiitollisia (ja tuhannen se betoni itseasiassa maksoikin :D ). Betonisäkit tuotiin vieläpä kotiovelle!!! Nyt on kylppärissä valu, joka odottelee siskon miestä kaakeloimaan. 


Ensimmäinen lattia vanhalta puolelta on kiinni!!! Keittiön purut siirrettiin eteiseen ja lisäksi haettiin hieman puruja paikalliselta höyläämöltä. Äitini ja mieheni ovat taitavia!


<3

Iskä on tehnyt uuden puolen savuupiippuun korjaukset. Hän totesi: "Kaikkeen mihin tässä torpassa laittaa kätensä hajoaa!" ja lähti tiiliä ostamaan :DVielä on tekemättä keittiön lattia (alajuosut pitää osittain korjata, hiekkaa laittaa pohjamaahan ja tehdä lattian rakenteet), keittiön pinnat, olohuoneen lattia maalata ja listoittaa, kummankin eteisen pinnat laittaa ja uuden puolen eiteisen lattiaan laittaa laudat, kylppäri/sauna laatoittaa ja maalata seinät ja kattopinnat, yläkerran ronttiin ikkunat ja loppu rakenteet,  ullakoiden ovet asentaa, yläkerran aulan ja rappusten pinnat, vaatehuoneen pinnat... Kattoremontti alkaa ensi kuun puolessa välissä, sitä ennen nuohoojan pitäisi poistaa piipusta naakan pesä. Lisäksi vuokrasopimus on voimassa ens kuun, joten aletaan muuttamaan tässä samalla. 

Onneksi on mies, isi ja äiti <3

Nyt lähdemme Ikeasta ostamaan: vessan kalusteet, keittiöön allas, hana, uuni, liesi jms...

Kivaa viikonloppua kaikille!!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti