sunnuntai 14. elokuuta 2016

Sadonkorjuun arvioinnin aika

Nyt alkaa olemaan elokuun puoliväli ja sen aistii nuuhkiessa ulkoilmaa. Sisälläkin on ollut jo sen verran viileää, että lämmityskausi on jouduttu jo avaamaan! Ryytimaalla satoa on päässyt keräämään  pitkin kesää.
Aluksi saatiin pinaattia, josta tehtiin pinaattilettuja ja lisättiin sitä smoothieen. En kerennyt keräämään ajoissa satoa pakkaseen, joten ne kasvoi ylimittaiseksi. Rucola ei ollut lajikkeeltaan hyvä, sen lehdet oli valtavat ja hieman karvaan makuiset. Sen voi jättää ensi vuonna kylvämättä! Salaattia on ollut kahta eri sorttia. Määrältään meille aivan liikaa, ensi vuonna riittää vain yksi rivistö neljän sijaan.
Porkkanaa kylvin kahteen eri lootaan, mikä on määrältään sopiva. Naatteja on voinut antaa pupulle jo harvennusvaiheessa, joten mikään ei ole mennyt hukkaan!
Sipulia istutin voin puoli laatikollista, mikä on määrältään sopiva. Pitää kohta kerätä ne sisälle kuivumaan. Hernettä kylvin kahta eri sorttia, mutta sokeriherne on jäänyt ruoan laitossa käyttämättä. Maku on ollut hyvä, joten lajikkeet sattuivat kohdalleen.
Olkikukkaa kylvin PALJON, mutta silti sitä ei ollut yhtään liikaa!
Äiti toi omalta kasvimaaltaan levinnyttä kehäkukkaa, joka kasvoikin aika lailla vallaten herneen ja kurkun täysin. Kurkku kasvoi kivasti, mutta yhtään kurkkua se ei ole tehnyt ! :D Kolme kylvin ja yksi kasvoi.
Meillä koirat tykkää herneen palkoista kuin hullu puurosta! Vanhempien kasvimaalla ne käy välillä hernevarkaissa. Kotona ne ei ole vielä toistaiseksi tajunneet, missä ne täällä kasvaa!
Nautitaan ihanista loppukesän päivistä ja pimenevistä illoista <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti